Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

Windows 10 με την τελευταία μεγάλη αναβάθμιση (1709)

0Μέσα στον Οκτώβριο 2017, η Microsoft προχώρησε στην τρίτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, που περιλαμβάνει όλες τις ενημερώσεις από τον Ιούλιο του 2015, όταν και πρωτοκυκλοφόρησαν: την αναβάθμιση Fall Creators Update (1709). Καθένας που επιθυμεί πλέον το νέο λογισμικό, και δεν θελει να περιμένει για την αυτόματη ενημέρωση της Microsoft, μπορεί είτε να κάνει αναβάθμιση του υπολογιστή του, είτε να προχωρήσει σε καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 (στην περίπτωση αυτή χρειάζεται γνήσιο κλειδί Windows 7 ή 8.1). Και στις δύο περιπτώσεις, το λογισμικό εγκαθίσταται με την πιο πρόσφατη αναβάθμιση. 

Η σελίδα της Microsoft είναι πολύ κατατοπιστική, και μελετώντας τα όσα επεξηγεί, μπορούμε να λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με την εγκατάσταση των Windows 10. 

Τι κάνουμε για να αναβαθμίσουμε στην τελευταία έκδοση των Windows: 

Ελέγχουμε πρώτα ποια έκδοση των Windows έχουμε:
 • Πατούμε το πλήκτρο των Windows μαζί με το πλήκτρο R.
 • Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, γράφουμε winver, και πατούμε Enter. 
 • Αν το αποτέλεσμα που θα πάρουμε δείξει ότι έχουμε την έκδοση 1709, τότε έχουμε την τελευταία έκδοση των Windows. Αν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό, προχωρούμε παρακάτω.
 • Κατεβάζουμε το εργαλείο εγκατάστασης από τον σύνδεσμο πιο κάτω, και το αποθηκεύουμε στην Επιφάνεια Εργασίας.
 • Κάνουμε διπλό κλικ για να τρέξουμε το εργαλείο, και αποδεχόμαστε τους όρους της Microsoft.
 • Απαντούμε στην ερώτηση σχετικά με το τι θέλουμε να κάνουμε: να αναβαθμίσουμε τον υπολογιστή στον οποίο εργαζόμαστε τη στιγμή αυτή ή να δημιουργήσουμε ένα μέσο εγκατάστασης (memory stick, dvd...), το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, είτε για αναβάθμιση αυτού του υπολογιστή είτε άλλου.  
  • ΠΡΟΣΟΧΗ!
   •  Αν επιλέξουμε αναβάθμιση του υπολογιστή στον οποίο εργαζόμαστε, θα κληθούμε στη συνέχεια να επιλέξουμε αν θα κρατήσουμε τα αρχεία μας ή όχι. Στην περίπτωση που δεν θέλουμε να τα κρατήσουμε, να έχουμε υπόψη ότι από τον υπολογιστή μας θα διαγραφούν τα πάντα.
   • Αν επιλέξουμε τη δημιουργία ενός μέσου εγκατάστασης (memory stick), έχουμε υπόψη ότι το stick που θα επιλέξουμε πρέπει να έχει χωρητικότητα 4GB και να είναι εντελώς άδειο. Αν υπάρχουν αρχεία μέσα σε αυτό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θα διαγραφούν τα πάντα.
 • Ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες στα παράθυρα που εμφανίζονται, μέχρι να φτάσουμε στην ολοκλήρωση της επιλογής που κάναμε στο προηγούμενο βήμα.


Χρήσιμες πληροφορίες μπορούμε, επίσης, να πάρουμε από τους συνδέσμους πιο κάτω: 

Download Windows 10

What's new in Windows 10's Fall Creators Update

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it