Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Antivirus και Antimalware. ΝΕΟ!

0Πολλοί ρωτούν συχνά:   
  • Ποιο είναι το κατάλληλο antivirus για να εγκαταστήσω στον υπολογιστή μου; 
  • Χρειάζεται κάτι άλλο από ένα antivirus για την προστασία του υπολογιστή;
  • Αν βάλω δύο antivirus ο υπολογιστής μου προστατεύεται ακόμη καλύτερα; 
  • Υπάρχουν δωρεάν antivirus, που μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστα;

Antivirus κυκλοφορούν πολλά στην αγορά και το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα. Δεν μπορούμε, λοιπόν, να τα διαχωρίσουμε σε κατάλληλα, πιο κατάλληλα ή μη κατάλληλα. Όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες κάθε χρήστη και το πώς χρησιμοποιεί καθημερινά τον υπολογιστή του. Το σίγουρο είναι ότι από μόνα τους, χωρίς τη λήψη άλλων μέτρων, δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια του υπολογιστή μας. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να έχουμε ένα καλό, σύμφωνα με τις κριτικές, antivirus, αλλά να κατεβάζουμε ό,τι να 'ναι από το διαδίκτυο, να αμελούμε να κάνουμε τις απαραίτητες ενημερώσεις των Windows, του Flash Player, του Java... Η ασφάλεια είναι κάτι πιο σφαιρικό και δεν εξασφαλίζεται ... μονομερώς, με τη χρήση ενός antivirus.

Με βασική προϋπόθεση ότι εφαρμόζουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να διατηρήσουμε καθαρό τον υπολογιστή μας, επιλέγουμε ένα μόνο antivirus που θα συμβάλει στην περαιτέρω προστασία μας. Περισσότερα από ένα antivirus δεν προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία. Αντίθετα, συγκρούονται μεταξύ τους και δημιουργούν προβλήματα που είναι ικανά ακόμα και να καταστρέψουν το σύστημά μας.

Υπάρχουν δεκάδες antivirus που προσφέρουν είτε την πληρωμένη είτε τη δωρεάν έκδοσή τους. Τα χαρακτηριστικά, συνήθως, που προσφέρουν οι δωρεάν εκδόσεις είναι αρκετά για τον μέσο χρήστη, που δεν ρισκάρει με οποιονδήποτε τρόπο την ασφάλεια του υπολογιστή του.

Δωρεάν antivirus που ενδεικτικά προτείνω:

BitDefender

Avira

Avast

Kaspersky Free: Έχει πρόσφατα αποδεσμευτεί από την εταιρεία Kaspersky και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πακέτο προστασίας.

Microsoft Security Essentials - Windows Defender: Το δεύτερο είναι μετεξέλιξη του πρώτου, και υπάρχει ενσωματωμένο στα Windows 10. Παρόλο που η φήμη του δεν είναι και τόσο ... μεγάλη, για τον μέσο χρήστη είναι αρκετό.


Εκτός από ένα καλό antivirus, ένας υπολογιστής θα πρέπει να έχει και ένα καλό antimalware, το οποίο έρχεται να συμπληρώσει το πακέτο προστασίας του. Και σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δωρεάν και πληρωμένες εκδόσεις antimalware. Συνήθως οι πληρωμένες εκδόσεις προστατεύουν τον υπολογιστή σε πραγματικό χρόνο, ενώ οι δωρεάν επιτρέπουν τον έλεγχο του υπολογιστή όταν το θελήσει ο χρήστης. Μπορούμε να έχουμε περισσότερα από ένα antimalware, με την προϋπόθεση ότι μόνο το ένα από τα δύο μπορεί να τρέχει σε παραγματικό χρόνο.

Δωρεάν antimalware που προτείνω:
 
Malwarebytes Anti-Malware (MBAM)

Super Antispyware


Φυσικά, για όποιον θέλει να δοκιμάσει τις αντίστοιχες πληρωμένες εκδόσεις των πιο πάνω προγραμμάτων, μπορεί να το κάνει. Τα πάντα εξαρτώνται, όπως είπαμε, από τις ανάγκες του κάθε χρήστη ξεχωριστά.


TIP:
ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ANTIVIRUS Ή ANTISPYWARE PROGRAM ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ, ΣΠΑΣΜΕΝΟ Ή ΜΕ ΔΑΝΕΙΚΟ ΣΕΙΡΙΑΚΟ ΑΡΙΘΜΟ!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it