Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Πώς μπορώ να κατεβάσω ήχο από βίντεο στο Youtube

2Έχω εξηγήσει σε παλαιότερη ανάρτηση τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να κατεβάσουμε οποιοδήποτε βίντεο από το διαδίκτυο, με τη χρήση των γνωστών πλέον προσθέτων (add-ons), τα οποία προσφέρουν περιηγητές όπως ο Firefox, o Chrome, ο Pale Moon. Γνωστή είναι φαντάζομαι πλέον η δική μου προτίμηση στον Pale Moon, αφού τον βρίσκω ιδιαίτερα ελαφρύ, γρήγορο, ασφαλή και λειτουργικό, με ένα περιβάλλον απλό και φιλικό για όλους τους χρήστες. 

Στην ανάρτηση αυτή, θα δούμε ότι και το κατέβασμα ήχου από βίντεο στο Youtube μπορεί να γίνει επίσης με τη χρήση προσθέτων, χωρίς τη χρήση κανενός προγράμματος αμφιβόλου ποιότητας ή ασφάλειας.

Το πρόσθετο που θα μας βοηθήσει στην περίπτωση αυτή είναι το Youtube Mp3 Podcaster, το οποίο μπορεί να κατεβάσει τόσο ήχο όσο και βίντεο.

Kάνοντας κλικ στον σύνδεσμο πιο πάνω, το πρόσθετο κατεβαίνει και προστίθεται στον περιηγητή μας (ο σύνδεσμος πιο πάνω αφορά σε Firefox και Pale Moon). Θα το δούμε στην πάνω δεξιά γωνία του, ως ένα κόκκινο κεφαλάκι, που φορά ακουστικά.
Αν ανοίξουμε ένα βίντεο στο Youtube, και κάνουμε κλικ στο βελάκι δίπλα από το κόκκινο κεφαλάκι, τότε θα δούμε ότι θα εμφανιστούν διάφορες επιλογές: 
Εφόσον θέλουμε να κατεβάσουμε ήχο, θα επιλέξουμε την επιλογή που αφορά σε mp3. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε πού θέλουμε να αποθηκεύσουμε το αρχείο ήχου μας και περιμένουμε την ολοκλήρωση του κατεβάσματος και της μετατροπής.

Αυτό ήταν!

Εύκολα, απλά κι ανέξοδα!!!
2 σχόλια :

 1. Εννοείται ότι με το πιο πάνω πρόσθετο, εκτός από ήχο, μπορούμε να κατεβάσουμε και βίντεο (mp4).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το πρόσθετο δεν δουλεύει τις τελευταίες βδομάδες. Μέχρι να βρούμε κάτι αντίστοιχα αποτελεσματικό ή μέχρι να διορθωθεί το συγκεκριμένο, μπορούμε να αρκεστούμε σε online μετατροπές βίντεο σε mp3 αρχεία ήχου.

  Δυο παραδείγματα:

  OnlineVideoConverter1 Επιτρέπει τη μετατροπή βίντεο που έχουμε αποθηκευμένα στον υπολογιστή μας σε mp3.

  OnlineVideoConverter2 Επιτρέπει τη μετατροπή βίντεο από το Youtube σε mp3, αρκεί να βάλουμε στον κατάλληλο χώρο τη διεύθυνση του βίντεο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it