Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016

Το δυσκολότερο Sudoku στον κόσμο!

1Το Sudoku είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιγνίδια-πάζλ, που ακονίζουν το μυαλό και, πολλές φορές, αποτελούν πραγματική πρόκληση για τους φανατικούς λύτες. Υπάρχουν εύκολα Sudoku, για να αυξάνουν την αυτοπεποίθησή μας, υπάρχουν και δύσκολα Sudoku, για να μας κρατούν σε εγρήγορση και να μας κάνουν να νιώθουμε ... ξεχωριστοί! 

Τι θα λέγατε, όμως, για ένα Sudoku πραγματική πρόκληση; Ένα Sudoku, το οποίο, σύμφωνα με τον δημιουργό του, είναι το δυσκολότερο που έχει δημιουργηθεί μεχρι τώρα, και μπορεί να πάρει βδομάδες για να λυθεί;

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή!

Ο Arto Inkala, είναι ένας Φινλανδός μαθηματικός, ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή δύσκολων Sudoku. Μέχρι τώρα έχει δημοσιεύσει τρία τέτοια: το 2006, το 2010 και το 2012. Το τελευταίο ισχυρίζεται ότι είναι το δυσκολότερο, με βαθμό δυσκολίας το 11, στη γνωστή κλίμακα 1 έως 5, όπου το ένα αντιπροσωπεύει τον μικρότερο βαθμό δυσκολίας, ενώ το 5 τον μεγαλύτερο! Το ονομάζει Everest, δηλώνει ότι χρειάζεται να σκεφτεί κανείς μέχρι και 10 κινήσεις πιο μπροστά, για να συμπληρώσει έναν αριθμό, ενώ θεωρεί ότι το δυσκολότερο Sudoku ακόμα δεν έχει δημιουργηθεί!

Τι λέτε; Αξίζει να δοκιμάσουμε να λύσουμε το δυσκολότερο Sudoku; Μπορούμε να τα καταφέρουμε;

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το ... Everest!!!
1 σχόλιο :

  1. Για να τυπώσετε το Everest, κάντε Print Screen (PrntScr) την επιφάνεια της οθόνης με το sudoku, και μετά paste στη Word.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it