Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016

Καρφίτσωμα φακέλων στη γραμμή εργαλείων (taskbar)

0Παρόλο που είναι πολύ εύκολο να καρφιτσώσουμε (pin) στο taskbar του υπολογιστή μας τα προγράμματα που χρησιμοποιούμε περισσότερο, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατό πιο εύκολη πρόσβαση σε αυτά, δεν υπάρχει εμφανής τρόπος για να κάνουμε το ίδιο με κάποιους συχνόχρηστους φακέλους μας (folders). 

Για να μπορέσουμε να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να δημιουργήσουμε ένα νέο shortcut, το οποίο θα παραπέμπει στον φάκελο που θέλουμε να καρφιτσώσουμε στο taskbar. Η διαδικασία είναι απλή, αρκεί να ακολουθήσουμε τα πιο κάτω βήματα:


 1.  Κάνουμε δεξί κλικ κάπου στην επιφάνεια εργασίας μας, επιλέγουμε New και Shortcut.
2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγουμε Browse.
3. Εντοπίζουμε τον φάκελο που θέλουμε να έχουμε καρφιτσωμένο στο taskbar. Δεν βιαζόμαστε να προχωρήσουμε στο Next.
4. Πληκτρολογούμε τη λέξη explorer, και αφήνουμε κενό διάστημα,στην αρχή της γραμμής όπου παρουσιάζεται η τοποθεσία του φακέλου μας.
5. Δίνουμε ένα όνομα στο shortcut που θα σχηματίσουμε και επιλέγουμε Finish.
6. Πατώντας στο Finish, θα δούμε ότι στην επιφάνεια εργασίας μας έχει σχηματιστεί ένα νέο shortcut, το οποίο παραπέμπει στον φάκελο που θέλουμε να καρφιτσώσουμε στο taskbar. Κάνουμε δεξί κλικ σε αυτό, και ακολούθως Pin to taskbar.
7. Πλέον, το shortcut έχει καρφιτσωθεί στο taskbar. Όποτε κάνουμε κλικ σε αυτό, θα οδηγούμαστε στον φάκελο που θέλαμε αρχικά να καρφιτσώσουμε εδώ. Τώρα, μπορούμε να διαγράψουμε το shortcut από την επιφάνεια εργασίας μας.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it