Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Διασταυρώστε το ποτάμι!

8

https://sites.google.com/site/okinaoua4/RiverCrossing.swf?attredirects=0&d=1


Ο γρίφος αυτός είναι του 9ου αιώνα μ.Χ., και έχει ως εξής: 

Σε μια όχθη βρίσκονται ένας βαρκάρης με τη βάρκα του, μια αλεπού, μια πάπια και ένα κασόνι με σπόρους. Όλα, άνθρωπος, ζώα, σπόροι πρέπει να περάσουν στην απέναντι όχθη. Ο βαρκάρης μπορεί να περάσει απέναντι μόνο ένα αντικείμενο κάθε φορά. Αν μείνει μόνη της η πάπια με τους σπόρους, θα τους φάει. Αν μείνει μόνη της η αλεπού με την πάπια, θα τη φάει.

Ποιά είναι η σωστή σειρά με την οποία όλοι θα περάσουν το ποτάμι και θα βρεθούν στην αντίπερα όχθη, 
σώοι και αβλαβείς;

Μπορείτε να κάνετε τις δοκιμές σας, κάνοντας κλικ στην εικόνα πιο πάνω (ανοίξτε το αρχείο μέσα από τον browser που χρησιμοποιείτε), και όταν έχετε τη λύση, γράψτε την με σαφήνεια, 
και στείλτε την στον Διαχειριστή μέσω της 

Καλή επιτυχία!


ΤΙΠ:  
Μην βιαστείτε να πείτε ότι δεν δουλεύει ο σύνδεσμος στον οποίο οδηγεί η εικόνα. Περιμένετε λίγο, ενώ φορτώνει ... αθέατα, και θα ανοίξει.
8 σχόλια :

 1. Πρώτη μέρα του διαγωνισμού και ήδη έχουμε πάρει μία απάντηση, από τον Γιάννη! Καλό μήνα, Γιάννη, και καλή επιτυχία! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι απαντήσεις έγιναν δύο: Γιάννης από Κοζάνη και Μαρία Ιακ. Περιμένουμε κι άλλους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέχρι 11.9.2016, πήραμε απαντήσεις από τον Γιάννη, τη Μαρία Ιακ. και τον Νίκο. Και οι τρεις είναι μέλη του Ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μέχρι 2.10.2016 πήραμε απαντήσεις από τον Γιάννη, τη Μαρία Ιακ., τον Νίκο και την Άννα. Οι τρεις πρώτοι είναι μέλη του Ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΗΓΕΙ ΣΤΙΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ, ΕΔΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ 13ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ CTTG!

  ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ.

  ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΔΩΡΟΥ ΤΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για τα πολύ βοηθητικά-κατατοπιστικά και υπέροχα άρθρα του CTTG. Πολλές φορές έχω βρει λύσεις για θέματα που αντιμετώπιζα. Συνεχίζω μαζί σας και εύχομαι μακροημέρευση στο forum και καλά άρθρα με καλές λύσεις στα προβλήματά μας. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΗΝΟΣ.
   Υ.Γ. Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το δώρο;

   Διαγραφή
  2. Γιάννη, συγχαρητήρια! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Χαίρομαι που βρίσκεις χρήσιμο υλικό στις αναρτήσεις του CTTG. Αυτός είναι, άλλωστε, ο σκοπός. Μόλις έχεις πάρει, μέσω email, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για το δώρο σου. Για οποιεσδήποτε απορίες, εδώ είμαστε. :)

   Διαγραφή

Share it