Τρίτη, 16 Αυγούστου 2016

SOS! Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ CTTG ΑΛΛΑΖΕΙ!

1Τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκαν θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του CTTG. Έτσι, για την προστασία τόσο του ίδιου του Ιστολογίου όσο και των αναγνωστών μας, αλλάζουμε τον τρόπο πρόσβασης στις αναρτήσεις μας, από τις 19 Αυγούστου.

Στα πλαίσια αυτής της αλλαγής, το CTTG παύει πλέον να είναι δημόσιο. Γι' αυτόν τον λόγο, κάθε αναζήτησή μας που αφορά σε αυτό, από τις 19 Αυγούστου, θα οδηγείται στο εξής μήνυμα:


Το CTTG δεν είναι πλέον δημόσιο.
Επιλέξτε Αρχική Σελίδα, πιο κάτω, για να εγγραφείτε και να αποκτήσετε δικαίωμα πρόσβασης.


Κάνοντας κλικ στην Αρχική Σελίδα, οδηγούμαστε στη Φόρμα Εγγραφής του Ιστολογίου, όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσουμε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση και ένα όνομα χρήστη που επιθυμούμε να έχουμε:
Στο σημείο αυτό υπενθυμίζουμε ότι το Blogger, η πλατφόρμα που προσφέρει δωρεάν η Google για τη δημιουργία ιστολογίων, υποστηρίζει μόνο ηλεκτρονικές διευθύνσεις Google. Αυτό σημαίνει ότι στη Φόρμα Εγγραφής, και για να μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις αναρτήσεις του CTTG, πρέπει να έχουμε λογαριασμό Google (Gmail), και αν δεν έχουμε, θα πρέπει να δημιουργήσουμε έναν, τουλάχιστον γι' αυτόν τον σκοπό.

Εντός 24 ωρών, από την υποβολή της Φόρμας Εγγραφής, θα αποστέλλουμε πρόσκληση εγγραφής στο CTTG στα υποψήφια μέλη. Με την αποδοχή της πρόσκλησης, κάθε μέλος αποκτά πλέον άμεσα πρόσβαση στο Ιστολόγιο. Χρειάζεται, βέβαια, η πληκτρολόγηση των στοιχείων του λογαριασμού Gmail, κάθε φορά.

Μία αδυναμία της πλατφόρμας Blogger είναι το γεγονός ότι δεν εξασφαλίζει κάποια "προνόμια" στα μέλη των ιστολογίων που δημιουργούνται. Για παράδειγμα, ενώ το CTTG έχει 46 μέλη, ο διαχειριστής δεν μπορεί καν να επικοινωνήσει μαζί τους, αφού δεν υπάρχει πουθενά η ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Είναι γι' αυτό τον λόγο που δεν μπορούμε να αποστείλουμε άμεσα τη Φόρμα Εγγραφής στα μέλη μας, και τα καλούμε κι αυτά να συμπληρώσουν ξανά τη Φόρμα Εγγραφής. Καταργούμε επίσης την ενότητα Γίνομαι μέλος του CTTG, εφόσον δεν εξυπηρετεί τελικά τίποτε. 

Με βάση τα πιο πάνω, μπορεί κανείς να αντιληφθεί ότι η αλλαγή του δημόσιου προφίλ του CTTG, θα στοιχίσει αναπόφευκτα σε αριθμό αναγνωστών και προβολών σελίδων. Παρόλ' αυτά, θεωρούμε ότι η ηλεκτρονική ασφάλεια προέχει κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο. Θα ήταν, εξάλλου οξύμωρο σχήμα να μιλούμε για θέματα ασφάλειας και προστασίας του ηλεκτρονικού μας υπολογιστή, και να γινόμαστε οι ίδιοι θύματα κακόβουλων επιθέσεων εν γνώσει μας. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ποιοτικά και υπεύθυνα, και εμπιστευόμαστε την κρίση των αναγνωστών μας.

Τέλος, απολογούμαστε για την ταλαιπωρία, και είμαστε εδώ για οποιεσδήποτε απορίες και ερωτήσεις, σχετικά με τον νέο τρόπο πρόσβασης στο CTTG.
1 σχόλιο :

  1. Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΕΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it