Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Νέες ενημερώσεις Java (έκδοση 8, ενημερώσεις 91 και 92)

0

Εδώ και αρκετές ημέρες, έχουν αποδεσμευτεί, σχεδόν ταυτόχρονα, δύο νέες ενημερώσεις Java: 8u91 και 8u92.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών διαδικτύου δεν χρειάζεται το Java, πολλοί εξακολουθούν να το διατηρούν. Με δεδομένο ότι το Java μπορεί να αποτελέσει αιτία προσβολής του υπολογιστή από ιούς, κακόβουλο λογισμικό και χακερικές επιθέσεις, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι πάντα ενημερωμένο.

Σύμφωνα με την εταιρεία που προωθεί το Java, την Oracle, η ενημέρωση 92 περιλαμβάνει τις διορθώσεις της 91, οπότε, αν δεν έχουμε κατεβάσει ήδη την 91, πάμε κατευθείαν στην 92.

Οι σύνδεσμοι των νεότερων εκδόσεων Java: 

Java SE 8u91

Java SE 8u92  


ΤΙΠ:

1. Αν χρειάζεστε το Java μόνο για τη λειτουργία κάποιων προγραμμάτων, τότε μπορείτε να το απενεργοποιήσετε από τους browsers σας, ως εξής:
  •  Κλικ στο Start.
  •  Κλικ στα Programs.
  •  Βρέστε το Java και κάντε κλικ σε αυτό.
  •  Κλικ στο Configure Java.
  •  Κλικ στην καρτέλα Security.
  •  Ξετικάρετε την επιλογή Enable Java Content in the Browser.
2.  Για να αποφύγετε την εγκατάσταση τρίτων, ανεπιθύμητων προγραμμάτων με την εγκατάσταση του Java, επαναλάβετε τα πρώτα τέσσερα βήματα στο ΤΙΠ1, κάντε κλικ στην καρτέλα Advanced, βρέστε την ενότητα Miscellaneous, στο τέλος της λίστας, και επιλέξτε Suppress Sponsor Offers When Installing or Updating Java. Και ΟΚ.

3. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το Java, αν το χρειάζεστε ή όχι και πώς μπορείτε να το χειριστείτε με τρόπο που να συμβάλλει στην ασφάλεια του υπολογιστή σας, εδώ: Γιατί πρέπει να απεγκαταστήσω το Java από τον υπολογιστή μου. Στην ανάρτηση αυτή υπάρχουν σημαντικές πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνει κάποιος που χρειάζεται το Java μόνο για να τρέχει κάποια συγκεκριμένα προγράμματα και όχι για το διαδίκτυο.

Ελέξγετε την έκδοση Java που έχει ο υπολογιστής σας εδώ: Java on my computer

Στην περίπτωση που έχετε απενεργοποιήσει το Java από τους διάφορους περιηγητές διαδικτύου, δεν θα μπορέσετε να δείτε την έκδοση του Java σας από τον σύνδεσμο αυτό. Ο έλεγχος μπορεί να γίνει από το Contol Panel, στα Programs. 
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it