Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Διαγραφή Windows.old, μετά από αναβάθμιση των Windows.

0
 


Αν έχετε προχωρήσει σε αναβάθμιση των Windows (σε Windows 8 ή Windows 10), χωρίς format, ίσως να έχετε παρατηρήσει ότι στον δίσκο C του υπολογιστή σας υπάρχει ένας φάκελος με την ονομασία Windows.old. Το μέγεθος του φακέλου αυτού είναι από μεγάλο έως τεράστιο, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται ο διαθέσιμος χώρος του δίσκου. 

Παρόλο που το περιεχόμενο του Windows.old δεν είναι καθόλου απαραίτητο για τη λειτουργία του υπολογιστή, δεν μπορούμε να το διαγράψουμε, τραβώντας το απλά μέσα στον κάλαθο. Ο λόγος έχει να κάνει, μάλλον, με τη δική μας προστασία, αφού σε περίπτωση που αποφασίσουμε ότι δεν μας αρέσουν τα νέα Windows και θέλουμε επαναφορά των προηγούμενων, ο φάκελος Windows.old είναι απαραίτητος.

Αν, παρόλ' αυτά, έχουμε μείνει ευχαριστημένοι με την αναβάθμισή μας, και ο υπολογιστής μας λειτουργεί κανονικά, μετά από μερικές βδομάδες, τότε ο φάκελος Windows.old μπορεί να διαγραφεί και να απελευθερώσει χώρο στον σκληρό μας δίσκο.

Πώς μπορούμε να διαγράψουμε, όμως, το windows.old; 

Η διαγραφή μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής των Windows για την εκκαθάριση δίσκου. Γι' αυτό, ακολουθούμε τα πιο κάτω βήματα:

1. Στον χώρο του search πληκτρολογούμε cleanmgr και πατάμε ENTER. 
2. Περιμένουμε να φορτώσει η εφαρμογή, και στο παράθυρο που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο Εκκαθάριση αρχείων συστήματος (Clean up system files)
3. Η εφαρμογή ξαναφορτώνει, και στο νέο παράθυρο τικάρουμε την επιλογή Προηγούμενες Εγκαταστάσεις (Previous Windows Installations).
4. Κάνουμε κλικ στο ΟΚ, και ο φάκελος Windows.old έχει διαγραφεί.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it