Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Microsoft Office Online

0Εδώ και αρκετό καιρό, η δημοφιλής σουίτα Γραφείου της Microsoft, το γνωστό σε όλους Microsoft Office, είναι διαθέσιμη online.

Ο χρήστης πλέον δεν ... χρειάζεται να δώσει λεφτά για να την αγοράσει, αφού μπορεί να δημιουργήσει ή να επεξεργαστεί online τα αρχεία του, και ακολούθως να τα φυλάξει στο One Drive, με δυνατότητα αποθήκευσης έως και 25 GB!

Έτσι, με το που μπει κανείς στη σελίδα του Office, θα μπορεί να δημιουργήσει, να δει και να επεξεργαστεί, μία λίστα με τα έγγραφα που έχει ανεβάσει στο One Drive με τη βοήθεια της ενσωματωμένης εφαρμογής.

Προσωπικά, ήξερα για την ύπαρξη αυτής της μορφής του Office, εδώ και καιρό. Δεν είχα, όμως, εκτιμήσει ιδιαίτερα το γεγονός! Όταν αποφάσισα να αναβαθμίσω τον παλιό μου υπολογιστή, που στις δόξες του είχε Windows XP και ο δίσκος αποθήκευσής του έφτανε τα ... 75 GB, κατάλαβα ότι για να μπορεί να γίνει ξανά χρησιμοποιήσιμος πρέπει να έχει μόνο τα πιο σημαντικά προγράμματα που χρειάζεται. Έλα, όμως, που με λίγα updates ο δίσκος γεμίζει σιγά σιγά! Μου ήρθε, λοιπόν, έκλαμψη, να μην εγκαταστήσω το Office, αλλά να χρησιμοποιήσω την online υπηρεσία της Microsoft! Εγκατέστησα μόνο Pale Moon, Winrar, Sumatra PDF, VLC, και το Avast free antivirus.

Όποτε χρειαστεί να χρησιμοποιήσω το Office, μπαίνω στο Office Online και αυτό είναι! Αν θέλω να επεξεργαστώ ήδη υπάρχοντα αρχεία, μπαίνω στο One Drive, τα βρίσκω και τα επεξεργάζομαι online! Μια χαρούλα! Αυτή τη στιγμή, ο παλιός μου υπολογιστής ... τρέχει σαν ένα σύγχρονο tablet! Ποιος ο λόγος να τον φορτώσω χίλια δυο! Τον σκοπό του τον εξυπηρετεί και με το παραπάνω!

Δοκιμάστε κι εσείς το Office Online, και πέστε μας τις εντυπώσεις σας!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it