Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Δωρεάν υποκατάστατα του Microsoft Office

0Μια ολοκληρωμένη σουίτα Office, με προγράμματα συγγραφής κειμένου, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων, είναι απαραίτητη για κάθε υπολογιστή. Το Microsoft Office, με τη Word, την Excel, το Powerpoint και αρκετά άλλα, είναι η πιο γνωστή σουίτα αυτής της μορφής. Σίγουρα όλοι μας ψάξαμε κάποια περίοδο της ζωής μας να το βρούμε και να το εγκαταστήσουμε στον υπολογιστή μας, σε μια από τις διάφορες εκδόσεις του: Professional, Ultimate, Enterprise.

Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόβλημα: Το Microsoft Office δεν είναι δωρεάν. Δεν είναι καν μέσα στα προγράμματα που θα μπορούσαμε να αγοράσουμε με λίγες δεκάδες ευρώ, και να πούμε χαλάλι. Το Microsoft Office είναι πολύ ακριβό για τον μέσο χρήστη, που δεν μπορεί να πληρώσει 700 και 800 ευρώ για μια μόνο υπηρεσία... 

Για τον λόγο αυτό, οι περισσότεροι χρήστες καταφεύγουν σε αλλες λύσεις: είτε κατεβάζουν το Office από κάποια σελίδα torrent, είτε το παίρνουν από κάποιο φίλο και το ενεργοποιούν με τρόπο όχι νόμιμο. Χρησιμοποιούν, με άλλα λόγια, ένα πειρατικό αντίγραφο, που στην καλύτερη περίπτωση χρειάζεται ενεργοποίηση δυο φορές τον χρόνο.

Επειδή, λοιπόν, εμάς μας αρέσει τόσο η νομιμότητα όσο και η ποιότητα, σας προτείνουμε σήμερα κάποιες εναλλακτικές λύσεις, ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Εννοείται ότι όλες οι λύσεις που προτείνονται επιτρέπουν το άνοιγμα και την επεξεργασία αρχείων του Microsoft Office, ενώ μπορούν να αποθηκεύσουν αρχεία σε μορφή Microsoft Office. Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω: 


1. Kingsoft Office

http://www.kingsoftstore.com/download-office


Πρόκειται για το παλαιότερο δωρεάν Office, καθώς η πρώτη του έκδοση κυκλοφόρησε το 1988. Είναι μεγαλύτερο σε ηλικία από το Microsoft Office, που κυκλοφόρησε το 1990 για Mac και το 1992 για Windows. Μοιάζει πολύ με το Microsoft Office, αλλά περιλαμβάνει μόνο τις αντίστοιχες εφαρμογές για Word, Powerpoint και Excel. Δεν έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα ελληνικού ορθογραφικού ελέγχου, και ως εκ τούτου θα πρέπει να την εγκαταστήσουμε ξεχωριστά.


2. Open Office

http://www.openoffice.org/el/


Ξεκίνησε από τη Sun Microsystems σαν παρακλάδι ανοιχτού κώδικα του StarOffice, όμως μετά την αγορά της Sun από την Oracle, μέσα σε λιγότερα από δύο χρόνια η ανάπτυξη του OpenOffice.org τερματίστηκε. Η Oracle παραχώρησε την επωνυμία στο Apache Software Foundation, που συντηρεί και αναπτύσσει πλέον το Apache OpenOffice. Έχει πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον, αλλά δεν έχει ενσωματωμένη τη δυνατότητα ελληνικού ορθογραφικού ελέγχου, και ως εκ τούτου θα πρέπει να την εγκαταστήσουμε ξεχωριστά. Για να λειτουργήσει, χρειάζεται JAVA, κάτι το οποίο θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα. 


3. LibreOffice

https://www.libreoffice.org/


Μετά την αγορά της Sun από την Oracle, η πλειοψηφία των εξωτερικών Developers του OpenOffice εγκατέλειψαν το project και δημιούργησαν το The Document Foundation, το οποίο τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε το εναλλακτικό LibreOffice. Διαθέτει τη δυνατότητα εγκατάστασης στα Ελληνικά, και παρέχει τη δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου. Επιπλέον, μπορεί να επεξεργάζεται αρχεία pdf. Για μενα, η καλύτερη δωρεάν σουίτα Office, που αξίζει να δοκιμάσουμε!


ΤΙΠ 1: Με κλικ στις εικόνες μπορούμε να οδηγηθούμε στις σελίδες των αντίστοιχων εφαρμογών, και να τις κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας.

ΤΙΠ 2: Αν υπάρχει κανείς που δεν αλλάζει το Microsoft Office, αλλά δεν μπορεί να το αγοράσει, λόγω τιμής, τότε υπάρχει και η λύση του Office Online. Πληροφορίες εδώ.


Εσείς ποια δωρεάν σουίτα Office προτιμάτε;
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it