Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ξέχασα τον κωδικό πρόσβασης στα Windows!

5

Συμβαίνει, έτσι;  Σπάνια, βέβαια, αλλά συμβαίνει! Και αν συμβεί να έχουμε ξεχάσει τον κωδικό του λογαριασμού με ιδιότητες διαχειριστή (administrator), τότε τα πράγματα δυσκολεύουν! Μάλιστα δυσκολεύουν σε τέτοιο βαθμό, που οι περισσότεροι ειδικοί μιλούν για φόρματ του υπολογιστή! Αυτό, όμως, δεν θα το θέλαμε με τίποτα, αφού δεν έχουμε προνοήσει για ένα back up των δεδομένων μας!

Τι κάνουμε, λοιπόν;

Η διαδικασία φαίνεται μεγάλη και πολύπλοκη, αλλά αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες προσεκτικά, όλα θα κυλήσουν ομαλά. Ξεκινούμε!

 Α. Δημιουργία δίσκου εκκίνησης (Boot Disk): 

Θα πρέπει να βρούμε έναν άλλον υπολογιστή, δικό μας ή κάποιου φίλου μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε από αυτό το στάδιο.

1. Κατεβάζουμε στον άλλο υπολογιστή το Offline NT Password & Registry Editor. Το αρχείο θα κατεβεί σε μορφή ISO.

2. Κατεβάζουμε το ImgBurn, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να περάσουμε το ISO file σε ένα cd. Όταν το κατεβάσουμε, το εγκαθιστούμε στον υπολογιστή μας. Ακολούθως, βάζουμε μέσα ένα άδειο cd, ανοίγουμε το ImgBurn, επιλέγουμε Sourse και μετά Burn. Εάν έχουμε ήδη ένα πρόγραμμα το οποίο μπορεί να δημιουργεί cd με ISO files, τότε χρησιμοποιούμε αυτό.

Όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, θα έχουμε στα χέρια μας το cd που θα χρειαστούμε στη συνέχεια: το Offline NT Password & Registry Editor (Boot Disk). Από εδώ και πέρα, θα ασχοληθούμε με το δικό μας κομπιούτερ.


Β. Εκκίνηση υπολογιστή από το Boot Disk: 

Είναι μια διαδικασία που θα αναγκάσει τον υπολογιστή να ξεκινήσει από το cd που μόλις ετοιμάσαμε, και όχι κατευθείαν από τα Windows. Για το πώς θα κάνουμε τον υπολογιστή μας να ξεκινήσει από το cd, συμβουλευόμαστε την ανάρτηση Πώς ξεκινούμε τον υπολογιστή από cd, dvd, usb.

Γ. Επαναφορά του κωδικού πρόσβασης: 

Φτάνουμε τώρα, στο πιο ωραίο σημείο της υπόθεσης! Τώρα, ο υπολογιστής μας θα ξαναμπεί στα Windows, με ένα τρόπο όχι μαγικό αλλά ... ωραίο! 

1. Ξεκινούμε τον υπολογιστή μας, ο οποίος θα ξεκινήσει μέσα από το Boot Disk. Θα περάσουμε από κάποιες οθόνες (τέσσερις), στις οποίες επιλέγουμε κάθε φορά ENTER, μέχρι να φτάσουμε στην επόμενη, του βήματος 2.

2. Στην οθόνη αυτή θα πρέπει να γράψουμε τον νέο κωδικό που θέλουμε να έχουμε. Στο παράδειγμα, πιο κάτω, ο κωδικός είναι geek. Μετά, ENTER. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε σε αυτό το στάδιο κωδικό, απλά πατούμε ENTER.

3. Η οθόνη αυτή μάς δίνει την επιλογή να καταργήσουμε τον κωδικό που μόλις βάλαμε, αλλά και οποιονδήποτε κωδικό υπάρχει ήδη αποθηκευμένος στον υπολογιστή μας. Πατούμε 1 και μετά q, ακολουθούμενα από ENTER, και αν θέλουμε αργότερα να ξαναβάλουμε κωδικό, το κάνουμε πλέον μέσα από τα Windows. Τώρα απλά βιαζόμαστε να μπούμε στον υπολογιστή μας! Σωστά;
4.  Τελευταίο βήμα!!! Πατούμε q, y για να φυλάξουμε όλα όσα κάναμε πιο πάνω, και μετά n.Τώρα θα πρέπει να πάρουμε το μήνυνα EDIT COMPLETE. Για να κάνουμε επανεκκίνηση, πατούμε Control + Alt + Delete. Ο υπολογιστής μας λογικά θα ξεκινήσει χωρίς κανένα πρόβλημα!


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!


ΤΙPS: 

1. Η ανάρτηση αυτή έγινε μετά από ερώτηση που έκανε η STALO, εδώ.
2. Αν έχουμε το cd των Windows, τότε η διαδικασία είναι πιο απλή, αφού δεν χρειάζεται η δημιουργία Boot Disk.
3. Αν ο κωδικός που ξεχάσαμε είναι για λογαριασμό απλού χρήστη (user), τότε απλά μπαίνουμε από τον λογαριασμό του administrator, και από εκεί αλλάζουμε τον κωδικό.
4. Πιθανόν οι οθόνες να διαφέρουν ελαφρά από αυτές πιο πάνω. Αυτό δεν μας ανησυχεί. Διαβάζουμε προσεκτικά την ερώτηση κάθε φορά και δρούμε ανάλογα. Βασική ιδέα είναι να επιλέξουμε Clear password και μετά, στην ερώτηση About to write files back. Do it?, να επιλέξουμε y.
5. Για περισσότερες πληροφορίες, εδώ:  
http://www.howtogeek.com/96805/how-to-reset-your-windows-password-without-an-install-cd/
5 σχόλια :

 1. Σας ευχαριστώ πολύ! Μου φαίνεται πολύπλοκη η διαδικασία αλλά δεν έχω άλλη επιλογη μάλλον!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έκανα το cd και είμαι τώρα στη διαδικασία να ξεκινήσω από αυτό. Δεν είμαι σίγουρη αν κατάλαβα το πώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @STALO

  1. Άνοιξε τον υπολογιστή σου. Σε κάποια φάση, πριν μπει στα Windows, μια οθόνη θα δείξει για πολύ λίγο, πιο κουμπί του πληκτρολογίου μπορεί να σε βάλει στα BIOS. Συνήθως είναι το F2 ή το Delete.

  2. Όταν δεις την πιο πάνω πληροφορία, άσε το να ανοίξει κανονικά και μετά σβήσε το.

  3. Ξανάνοιξε τον υπολογιστή σου, αλλά μόλις πατήσεις το κουμπί του Power, πάντα συνεχώς το κουμπί που είδες στην πληροφορία 1 πιο πάνω. Αυτό θα σε βάλει στα BIOS.

  4. Μετά, μπορείς να ακολουθήσεις τα βήματα της ιστοσελίδας που σε παρέπεμψα. Είναι πολύ αναλυτικές και εποπτικές. Να έχεις υπόψη ότι κάθε κίνηση στα BIOS γίνεται με τα βελάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @Twinkler

  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ σας ευχαριστώ! Μπήκα επιτέλους στον υπολογιστή μου χωρίς να χρειαστεί να χάσω οτιδήποτε! Να σκεφτείτε ότι ήμουν έτοιμη να το δώσω για φόρματ! Είμαι πολύ χαρούμενη που σας βρήκα εδώ και θα σας δώσω τη σελίδα σας και σε άλλους! Να είστε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it