Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Διαγραφή λογαριασμού Viber

17Μετά από τη δημοσίευση της ανάρτησης Κενά ασφαλείας στο Viber, πολλοί γνωστοί και φίλοι με ρωτούν πώς μπορούν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους. Κι αυτό γιατί η απλή απεγκατάσταση της εφαρμογής ΔΕΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ κανένα λογαριασμό. Τα στοιχεία μας παραμένουν, όπως και πριν, καταχωρημένα, και απλά δεν έχουμε την εφαρμογή στις συσκευές που χρησιμοποιούμε.

Παραθέτω, λοιπόν, πιο κάτω ένα σύνδεσμο από τη σελίδα υποστήριξης του Viber, οι οποίοι μας καθοδηγούν στη διαγραφή του λογαριασμού μας από το Viber. 

Ο σύνδεσμος αφορά τόσο σε κινητές συσκευές (τηλέφωνα, tablets κτλ.) όσο και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (desktop ή laptops).

 Απεγκατάσταση και διαγραφή λογαριασμού Viber

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν έχουμε απλά απεγκαταστήσει το Viber, ο λογαριασμός μας δεν έχει διαγραφεί. Για να τον διαγράψουμε, πρέπει να ξαναεγκαταστήσουμε το Viber, να διαγράψουμε τον λογαριασμό μας, και μετά να απεγκαταστήσουμε το Viber.
17 σχόλια :

 1. Μια φίλη του CTTG ρωτά: Αν διαγράψω τον λογαριασμό Viber, οι επαφές μου διατηρούν το ιστορικό (κλήσεις, μηνύματα) που έχει σχέση με μένα;

  Αν και δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα τι γίνεται με το Viber, εφόσον δεν διατηρώ πλέον λογαριασμό, φαίνεται ότι οι επαφές διατηρούν το ιστορικό που αφορά σε έναν χρήστη που έχει διαγράψει τον λογαριασμό του (κλήσεις και μηνύματα). Με άλλα λόγια, τα μηνύματα και οι κλήσεις του πρώην χρήστη δεν διαγράφονται από το τηλέφωνο ενός άλλου χρήστη που βρίσκεται στις επαφές του. Παρόλα αυτά, ο πρώην χρήστης Viber διαγράφεται αυτόματα από όλες τις επαφές του στο Viber.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλησπερα
  ξερετε μηπως γινεται να διαγραφει το ιστορικο κλησεων απο το viber???
  γιατι τα μνμ οκ..κ οταν κανεις διαγραφη μεσα στο παραθυρο των μνμ φαινεται οτι εχουν σβησει ολα ομως διπλα στις κλησεις μενουν ολες!!
  ευχαριστω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @Giota Dim

  Γεια σου, Giota. Όπως είπα και πιο πάνω, δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το Viber, μετά που διαπίστωσα ότι ο τρόπος που λειτουργεί εγείρει ερωτηματικά που αφορούν στην ασφάλεια. Παρόλα αυτά, δες εδώ τι προτείνεται: Delete History Viber
  Αν δεν δουλέψει, τότε δοκίμασε να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου, όπως περιγράφεται στην ανάρτηση πιο πάνω, και μετά να ξαναεγκαταστήσεις το Viber.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ευχαριστω
  οντως μονο με την απενεργοποιηση σβηνονται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καλησπερα...αν εχω κατεβασμενο το βαιμπερ στο κινητο μου και στο λαπτοπ αλλα χασω το λαπτοπ μπορω καπως να απενεργοποιησω τον λογαριασμο μου ωστε να μη μπορει να υπαρχει στο λαπτοπ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @el_edi

  Καλημέρα. Αν διαγράψεις τον λογαριασμό σου στο τηλέφωνο, τότε θα διαγραφεί και ο λογαριασμός από τον υπολογιστή. Παρόλ' αυτά, αν ξαναεπιχειρήσεις να ξαναενεργοποιήσεις τον λογαριασμό στο τηλέφωνο, θα ενεργοποιηθεί και στον υπολογιστή. Άρα πιστεύω ότι έχεις δύο επιλογές: να απενεργοποιήσεις και να διαγράψεις τον λογαριασμό σου από το τηλέφωνο, όπως περιγράφεται πιο πάνω, και να μην ξαναχρησιμοποιήσεις Viber για ένα χρόνο (τότε διαγράφεται αυτόματα ο λογαριασμός) ή, αφού απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου από το τηλέφωνο, να πάρεις άλλον αριθμό τηλεφώνου και να ξαναεγκαταστήσεις το Viber.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. καλημέρα κ Χρόνια Πολλά. Ξερει καποιος να μου πει, μου εχουν κλέψει τη συσκευή. καταργησα τον αριθμό αλλα δε ξερω τι μπορώ να κάνω για να καταργήσω το viber που χρησιμοποιείται απο άλλο τωρα με στοιχεια δικα μουυυυ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. @Ανώνυμος

  Χρόνια πολλά και σε σένα. Σύμφωνα με τα όσα η ομάδα του Viber υποστηρίζει εδώ, όταν χαθεί η συσκευή του τηλεφώνου, θα πρέπει να εγκαταστήσεις το Viber στη νέα συσκευή, χρησιμοποιώντας κάρτα με τον παλιό αριθμό, να το απεγκαταστήσεις σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανάρτηση πιο πάνω, και μετά να ακυρώσεις τον παλιό αριθμό, παίρνοντας μια νέα κάρτα. Εσύ έχεις καταργήσει τον παλιό σου αριθμό, χωρίς προηγουμένως να απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό Viber που είναι συνδεδεμένος με αυτόν, οπότε δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή την περίπτωση. Ίσως θα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον πάροχο (π.χ. Vodafone), για περισσότερες πληροφορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. έπαθα κι εγώ το ίδιο πρόσφατα. δε νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτήν τη περίπτωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. εχω κάνει κλήση μέσω viber κατα λάθος σε κάποιον που ήταν εκτός σύνδεσης. Μετά απενεργοποίησα το viber. H κλήση που έκανα θα φανεί στον άλλον?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. @Ανώνυμος

  Εάν έχεις διαγράψει τον λογαριασμό σου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται πιο πάνω, τότε αυτόματα δεν είσαι πλέον στις επαφές οποιουδήποτε. Παρόλα αυτά, ο χρήστης στον οποίον έκανες κλήση, θα πάρει μήνυμα για αναπάντητη κλήση (missed call), όταν ενωθεί ξανά με το διαδίκτυο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καλησπέρα, θα ήθελα να μάθω αν έχουμε εγκαταστήσει το viber στο tablet και στο adroit κινητο και θέλουμε να διαγράφει το viber από το tablet αλλά δε μπορούμε να το διαγραψουμε γιατί δεν έχουμε το tablet. Υπάρχει περίπτωση αν απεγκαταατησουμε το viber από το κινητο να διαγραφουν αυτοματα όλα τα δεδομένα δηλαδή φωτογραφίες και μηνυματα από το tablet .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @Ma_Va

  Γεια σου, Ma_Va. Σύμφωνα με τα όσα έχω καταλάβει, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί η εφαρμογή, μπορώ να σου πω τα εξής: Αν απενεργοποιήσεις τον λογαριασμό σου, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ, από το τηλέφωνο, τότε θα απενεργοποιηθεί και από το tablet. Αν, βέβαια, για οποιονδήποτε λόγο ξαναεγκαταστήσεις το viber στο τηλέφωνο, μέσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός χρόνου, αυτόματα θα επανενεργοποιηθεί και ο λογαριασμός στο tablet. Αν χρειάζεσαι ... απεγνωσμένα το viber, και δεν θέλεις να υπάρχει στο tablet, τότε θα πρέπει να πάρεις άλλον αριθμό τηλεφώνου.

  Να επαναλάβω στο σημείο αυτό ότι με το Viber δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, επομένως αν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει περισσότερα με το θέμα ή που δεν τον πειράζει να πειραματιστεί, ας συνεισφέρει στη συζήτηση. Θυμίζω επίσης ότι απεγκατέστησα το Viber, για λόγους ασφάλειας των προσωπικών μου δεδομένων. Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες πολλές απορίες, τόσα προβλήματα που πιθανό να δημιουργήσει μια λάθος κίνηση, τόσο άγχος για το τι γίνεται αν χαθεί μια συσκευή μας με τόσα πολλά προσωπικά δεδομένα σε αυτήν, με πείθει καθημερινά ότι δεν έκανα λάθος. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Πάνω κάτω αυτό είχα καταλάβει και εγω. Μάλλον ο πιο ικανοποιητικός τρόπος είναι να ππαρω άλλο αριθμό. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Kαλημλερα .Προσπαθω να απεγκαταστησω το viber απο το pc μου και δεν μπορω . Απο τον πινακα ελέγχου εως και κάποια προγραμματα .Τι να κανω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλημέρα, Unknown. Δεν κατάλαβα τι θέλεις. Θέλεις απλά να απεγκαταστήσεις το Viber από τον υπολογιστή σου ή θέλεις να διαγράψεις κιόλας τον λογαριασμό σου; Έχε υπόψη πάντως ότι η απεγκατάσταση από τον υπολογιστή δεν διαγράφει το πρόγραμμα από τις κινητές σου συσκευές, ούτε και διαγράφει τον λογαριασμό σού. Σε παρακαλώ δώσε περισσότερες λεπτομέρειες, για να μπορέσω να σε βοηθήσω.

   Διαγραφή

Share it