Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Πώς μπορώ να κατεβάσω οποιοδήποτε βίντεο από το διαδίκτυο (3)

6Πολλοί φίλοι ρωτούν για τρόπους που υπάρχουν για το κατέβασμα βίντεο από το διαδίκτυο. Παρόλο που υπάρχει παλαιότερη ανάρτηση γι' αυτό το θέμα, επανέρχομαι για να επεξηγήσω καλύτερα τη χρήση του Flash and Video Download add-on. Πρώτα απ' όλα, υπενθυμίζω ότι τα πρόσθετα (add-ons) δεν είναι προγράμματα που εγκαθίστανται στον υπολογιστή επιβαρύνοντάς τον, αλλά απλά εφαρμογίδια που διευκολύνουν καθημερινές λειτουργίες. Στην περίπτωσή μας, κατέβασμα βίντεο από το διαδίκτο, η χρήση των κατάλληλων προσθέτων είναι πολύ βοηθητική και χρήσιμη, αφού μας απαλλάσσει από την ανάγκη αναζήτησης προγραμμάτων, τα οποία κουβαλούν μαζί τους ή συνδέονται με κακόβουλο λογισμικό.

Πώς, λοιπόν, κατεβάζουμε ένα οποιοδήποτε βίντεο από το διαδίκτυο;

Πρώτα απ' όλα, επιλέγουμε να ανοίξουμε έναν περιηγητή που υποστηρίζει τη χρήση προσθέτων. Τέτοιοι είναι ο Firefox, o Chrome και ο Pale Moon. Έπειτα, κατεβάζουμε το πρόσθετο Flash and Video Download.

Από τη στιγμή που έχουμε εγκαταστήσει το πρόσθετο, ένα άσπρο βελάκι σε γκρίζο φόντο εμφανίζεται στο πάνω δεξιό μέρος του περιηγητή μας. Αν με το mouse σας απλά πάμε πάνω του, θα μας δείξει το όνομά του. 

Μόλις πάμε σε μια σελίδα με βίντεο, το φόντο του βέλους θα γίνει μπλε, όπως φαίνεται πιο κάτω (στην πάνω δεξιά γωνιά της εικόνας):
Ακολούθως, πατάμε στο βελάκι. Εμφανίζονται αρκετές επιλογές, από τις οποίες επιλέγουμε αυτήν που μας ταιριάζει καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες μας.
Κάνοντας κλικ σε μια από τις επιλογές μας, μεταφερόμαστε σε νέο παράθυρο, όπου αποθηκεύουμε στον τόπο που θέλουμε το βίντεό μας. Πλέον, ξεκινά το κατέβασμα, και θα βρούμε το βίντεό μας εκεί που ορίσαμε ότι θέλουμε να φυλαχτεί.

Εύκολα, απλά, καθαρά!!!


Καλό κατέβασμα!!!  :)


ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Μπορούμε να κατεβάσουμε από το Youtube, τόσο βίντεο όσο και ήχο, με τη βοήθεια του mp3 Podcaster. Περισσότερα εδώ: Πώς μπορώ να κατεβάσω ήχο από βίντεο στο Youtube.
6 σχόλια :

 1. Δεν υπάρχει επιλογή για mp3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. @Anna

  Υπάρχει άλλο πρόσθετο για αυτή τη μορφή αρχείων. Προσωπικά χρησιμοποιώ το Youtube mp3 downloader using Youtube-mp3.org

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μήπως ξέρει κανείς,πως κατεβάζω βίντεο από Εθν.Οπτικοακουστικό Αρχείο?http://mam.avarchive.gr/portal/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε χαιρετώ. Καλωσόρισες στο CTTG.

   Απ' ό,τι φαίνεται, υπάρχει θέμα δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Δεν επιτρέπεται το κατέβασμα του οπτικοακουστικού υλικού στις σελίδες αυτές.

   Διαγραφή
 4. Οι νέες ενημερώσεις του προσθέτου πιθανό να αλλάζουν κάπως την εμφάνισή του. Έτσι, αντι για το βελάκι, μπορεί πλέον να φαίνεται μια μπλε βιντεοταινία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it