Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς γράφω σχόλιο σε ένα Ιστολόγιο όπως αυτό

1Έχει παρατηρηθεί ότι κάθε τόσο παρουσιάζονται κάποια προβλήματα που αφορούν στη δημοσίευση σχολίων σε ένα ιστολόγιο τύπου Blogger, όπως το CTTG. Ενημερώνουμε, λοιπόν, την ανάρτηση αυτή, ξεκαθαρίζοντας ότι τα όποια προβλήματα αφορούν καθαρά στο Blogger, και όχι στο συγκεκριμένο ιστολόγιο.

Πριν πάμε παρακάτω, τονίζουμε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, για να γράψει κανείς σχόλιο σε τέτοιου είδους ιστολόγια, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχουμε λογαριασμό Google (Gmail), του οποίου να γνωρίζουμε τον κωδικό πρόσβασης. Είναι μια απαίτηση του Google, εφόσον μας παρέχει τη διευκόλυνση της παροχής ενός δωρεάν ιστοτόπου. Θυμίζουμε, εξάλλου, ότι πριν από μερικούς μήνες, μέλη ενός Blogger ιστολογίου μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ κάτοχοι λογαριασμού Google. Από τη στιγμή, λοιπόν, που έχουμε έναν τέτοιο λογαριασμό, τότε μπορούμε να δημοσιεύσουμε σχόλιο είτε ως κάτοχοι του λογαριασμού Google που διαθέτουμε είτε ως ανώνυμοι, εάν το επιτρέπει ο διαχειριστής του Ιστολογίου, είτε ως επώνυμοι, με ένα όνομα που επιλέγουμε. Διευκρινίζουμε ότι το CTTG, δεν δέχεται ανώνυμα σχόλια.

Βασικά, για να γράψουμε ένα σχόλιο, πρέπει πρώτα να συνδεθούμε στον λογαριασμό Google μας.Και μετά, να πληκτρολογήσουμε τον κωδικό πρόσβασής μας.


 


Έπειτα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ BROWSER ΜΑΣ, ανοίγουμε σε νέα καρτέλα το ιστολόγιο στο οποίο θέλουμε να αφήσουμε το σχόλιό μας, και κάνουμε κλικ στον τίτλο της ανάρτησης που θα σχολιάσουμε. Έπειτα, πάμε στο κάτω μέρος της σελίδας, όπου γράφει Δημοσίευση σχολίου. Στο κουτάκι εκεί, θα αφήσουμε το σχόλιό μας.

Επόμενο βήμα είναι η επιλογή του προφίλ, με το οποίο θα υποβάλουμε το σχόλιό μας. Ακριβώς κάτω από το κουτί του σχολίου υπάρχει η φράση Υποβολή σχολίου ως, και δίπλα παρουσιάζονται κάποιες επιλογές. Από εκεί επιλέγουμε ό,τι θέλουμε:

Αν επιλέξουμε τον λογαριασμό Google μας, στον οποίο είμαστε ήδη συνδεδεμένοι, θα προχωρήσουμε κάνοντας κλικ στη λέξη Δημοσίευση, χωρίς να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ!

Αν επιλέξουμε να γράψουμε σχόλιο, χωρίς να φαίνεται το όνομα του λογαριασμού Google, επιλέγουμε Όνομα/Διεύθυνση URL, βάζουμε ένα όνομα στον χώρο για το όνομα, και μετά κάνουμε κλικ στη Δημοσίευση. ΟΜΩΣ, τώρα θα πρέπει να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρομπότ, περνώντας από αυτή την ... εκνευριστική κάποτε διαδικασία του Blogger... Βέβαια, αν αποφασίσουμε να σχολιάσουμε χωρίς το όνομα του λογαριασμού Google μας, θα ήταν καλό να χρησιμοποιούμε ένα σταθερό όνομα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος τη μια να εμφανιζόμαστε ως Λιλή και την άλλη ως ... Πυθαγόρας! Συμφωνείτε;

Καλά σχόλια!!!
1 σχόλιο :

  1. Διευκρίνιση: Ακόμα και αν θέλει κάποιος να δημοσιεύσει σχόλιο, χωρίς τον λογαριασμό Google, πρέπει πρώτα να συνδεθεί σε έναν τέτοιο λογαριασμό. Διαφορετικά, το σχόλιό του δεν δημοσιεύεται. Για αποφυγή προβλημάτων που αφορούν σε αυτό το θέμα, έχουμε αφήσει μόνο την επιλογή για σύνδεση με λογαριασμό Google. Αφού έτσι κι αλλιώς η Google αφήνει ουσιαστικά μόνο αυτή την επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it