Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2014

Pale Moon και Firefox Options

0

Φαίνεται ότι αρκετοί φίλοι έχουν ... επηρεαστεί από την ανάρτηση για το Pale Moon και το έχουν εγκαταστήσει στον υπολογιστή τους. Ωραία! Σύντομα θα δουν ότι δεν έκαναν λάθος και θα το αγαπήσουν! 

Είναι φυσικό, παρόλα αυτά, να δημιουργούνται κάποιες απορίες. Μια από αυτές είναι: 

Ποιες επιλογές είναι οι καλύτερες και ποιες παρέχουν τον μεγαλύτερο βαθμό ασφάλειας; 

 Μπορείτε να δείτε πιο κάτω τις επιλογές που έχω κάνει εγώ. Για να πάτε στο συγκεκριμένο παράθυρο, ανοίξτε τον browser σας (Pale Moon ή Firefox), κάντε κλικ στην καρτέλα Tools, μετά Options και τέλος Privacy.Μια δυο παρατηρήσεις:

Η επιλογή Remember my browsing and download history δεν είναι καθόλου απαραίτητη. Αν, όμως, μείνει ατικάριστη, να έχετε υπόψη ότι οι σύνδεσμοι που έχετε επισκεφθεί δεν αλλάζουν χρώμα, έτσι ώστε να ξέρετε ότι τους έχετε ήδη επισκεφθεί. Για παράδειγμα, αν κάνετε μια έρευνα στο Google, και πρέπει να επισκεφθείτε πολλές σελίδες μέχρι να βρείτε αυτό που θέλετε, οι μπλε σύνδεσμοι των σελίδων αυτών δεν θα γίνουν μοβ, αλλά θα παραμείνουν μπλε. Έτσι δεν θα ξέρετε ποιες σελίδες έχετε ήδη επισκεφθεί.

Η επιλογή Accept third-party cookies επιβάλλεται να γίνει NEVER, εκτός και αν σας εμποδίζει απο κάποιες ενέργειες που κάνετε καθημερινά. Για παράδειγμα, αν έχετε κάποιο δικό σας ιστολόγιο, κάποια πράγματα γίνονται ευκολότερα όταν έχετε επιλεγμένο το From visited αντί το Never. Διαφορετικά, επιλέξετε NEVER.

Οι ίδιες επιλογές ισχύουν και για τον Firefox.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it