Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

MCShield: Anti-malware USB Protection

2

Πόσες φορές, αλήθεια, αναρωτηθήκατε αν πρέπει να βάλετε το memory stick σας (κοινώς USB) σε έναν υπολογιστή, γιατί δεν είστε σίγουροι αν είναι απαλλαγμένος από ιούς; Κι αν αυτό είναι απόλυτη ανάγκη, με τι καρδιά έρχεστε αργότερα στο σπίτι να βάλετε το memory stick σας στον δικό σας υπολογιστή; Επίσης, πόσες φορές αναρωτηθήκατε αν πρέπει να αφήσετε φίλους και γνωστούς να ενώσουν τα memory sticks τους με τον υπολογιστή σας, γιατί φοβάστε μήπως σας μεταδώσουν κάποιο ιό;

Επειδή εγώ βρέθηκα πολλές φορές στην πάνω θέση, το έψαξα, βρήκα λύση, και σας τη μεταφέρω! Σας βεβαιώνω ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη λύση, προσφέρεται δωρεάν, και ακούει στο όνομα MCShield!
Το MCShield είναι ένα λογισμικό που αποτρέπει τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού μέσω memory sticks (κοινώς USB). Μόλις ένα memory stick εισαχθεί στον υπολογιστή, εντοπίζεται από το MCShield, και αυτόματα σκανάρεται, πριν ενεργοποιηθούν οι επιλογές για άνοιγμα και προβολή του περιεχομένου του. Αν εντοπιστεί κακόβουλο λογισμικό, διαγράφεται αυτόματα, και εμφανίζεται μια αναφορά για την πράξη αυτή. Τα όσα διαγράφονται δεν έχουν να κάνουν με τα ίδια τα αρχεία σας, γι' αυτό μην ανησυχείτε μήπως διαγραφούν. Είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο για την προστασία του υπολογιστή, λειτουργεί αρμονικά με όλα τα antivirus προγράμματα και το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Με την εγκατάστασή του στον υπολογιστή, το MCShield εμφανίζεται ως εικονίδιο στο task bar (εκεί που φαίνεται η ώρα και η γλώσσα του υπολογιστή). Αλλάξετε όπως εσείς θέλετε τις επιλογές του προγράμματος, από το Κέντρο Ελέγχου (Control Center).

2 σχόλια :

 1. Υπάρχει κάτι που να μπορούμε να έχουμε εγκατεστημένο στα USBs μας ώστε να μην "κολλούν" ιούς ή άλλα malicious files όταν τα βάζουμε σε κοινόχρηστους υπολογιστές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σου, Ροδοθέα. Στα memory sticks (κοινώς usb) υπάρχει συνήθως ένα φάιλ autorun.inf, το οποίο έχει την ευθύνη για την αυτόματη εκτέλεση αρχείων που βρίσκονται μέσα τους (πολύ απλά, αν έχεις μια ταινία μέσα στο στικ, με το που το βάζεις μέσα στον υπολογιστή αρχίζει και παίζει). Το φάιλ αυτό δεν φαίνεται, γιατί ανήκει στα hidden folders. Αν το στικ είναι καθαρό (μετά από έλεγχο με το antivirus, το antimalware και το MCShield), τότε όλα καλά.

  Αν ένας ιός (λέω ιός, αλλά εννοώ οτιδήποτε κακόβουλο) προσβάλει το memory stick, τότε θα πειράξει (ή θα δημιουργήσει αν δεν υπάρχει ήδη) το φάιλ autorun.inf, έτσι ώστε αν ο υπολογιστής δεν έχει απενεργοποιημένη την επιλογή του autorun, να εξαπλωθεί σε αυτόν. Αν κάνεις τα update σου κανονικά, τότε η επιλογή του autorun είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και ιό να αρπάξει όμως το στικ, θα καθαρίσει με τη βοήθεια του MCShield, αμέσως μόλις μπει στον υπολογιστή.

  Ένα κόλπο που κάνουν μερικοί για να εμποδίσουν την είσοδο ιών, μέσω του autorun.inf, είναι να το δημιουργήσουν από μόνοι τους αν δεν υπάρχει ήδη στο στικ τους. Με τον τρόπο αυτό δεν θα μπορεί ο ιός να το ξαναδημιουργήσει, όσο και να προσπαθήσει. Θεωρώ ότι με τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας (updates, antivirus, antimalware, MCShield) δεν είναι απαραίτητο.

  Ελπίζω να σε έχω καλύψει. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Share it