Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Lazarus add-on

0
Έχω πει και άλλες φορές ότι ένας λόγος για τον οποίο έχω σταματήσει να χρησιμοποιώ τον Internet Explorer είναι η απουσία δυνατότητας χρήσης κάποιων προσθέτων που κάνουν τη δουλειά μου ευκολότερη. 

Για παράδειγμα, χρησιμοποιώ πρόσθετα για να κατεβάζω βίντεο από το Youtube (Download Flash & Video), για να μετατρέπω ένα βίντεο σε mp3 (Youtube Mp3 Downloader), για να αποφεύγω την εμφάνιση ενοχλητικών διαφημίσεων στις σελίδες που επισκέπτομαι (Adblock Plus).

Ένα πρόσθετο που έχω ανακαλύψει τελευταία είναι το Lazarus. Το πρόσθετο αυτό κάνει ανάκτηση γραπτών κειμένων στο διαδίκτυο, που κατά λάθος έχουν χαθεί. Αν, για παράδειγμα, συμπληρώνω μια φόρμα στο διαδίκτυο, γράφω ένα σχόλιο σε κάποια σελίδα, αναρτώ ένα κείμενο σε ένα φόρουμ, γράφω ένα email... και ξαφνικά, για κάποιο λόγο, χάσω αυτά που έγραψα! Μπορεί να έγινε ... διακοπή ρεύματος, μπορεί να διακόπηκε η σύνδεσή μου στο διαδίκτυο, μπορεί να πάτησα κατά λάθος κάτι που να οδήγησε στο σβήσιμο των όσων έγραψα... Το Lazarus add-on μπορεί να τα επαναφέρει. 

Μόλις εγκατασταθεί στον υπολογιστή, εμφανίζεται ως ένα μικρό κίτρινο εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνιά της οθόνης. Πατώντας πάνω του, εμφανίζονται κάποιες επιλογές. Με την επιλογή Search Lazarus, εμφανίζονται τα όσα έχουμε γράψει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες. Επιλέγουμε ποιο από όλα θέλουμε να ανακτήσουμε και ... αυτό ήταν! Μπορούμε να διαγράψουμε όποτε θέλουμε το ιστορικό μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it