Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014

Secunia PSI για την ασφάλεια του υπολογιστή

0Όπως έχει ήδη λεχθεί σε παλαιότερη ανάρτηση, υψίστης σημασίας για την προστασία ενός υπολογιστή είναι οι ενημερώσεις (updates) τόσο του λειτουργικού συστήματος (π.χ. Windows), όσο και όλων των προγραμμάτων που είναι εγκαταστημένα σε αυτόν. Αν υπάρχει επιλεγμένη η επιλογή Automatic Updates, τότε οι ενημερώσεις που αφορούν στο λειτουργικό σύστημα γίνονται αυτόματα, αν ο υπολογιστής έχει σύνδεση με το διαδίκτυο. Όλες οι άλλες ενημερώσεις, όμως, που αφορούν στα διάφορα προγράμματα, πρέπει να γίνονται, κατά κύριο λόγο, από τον χρήστη. Υπολογιστής που δεν υπόκειται σε αυτές τις ενημερώσεις είναι ευάλωτος σε κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό (malware).

Ένα πολύ καλό πρόγραμμα, που εντοπίζει τα προγράμματα και τις εφαρμογές που χρειάζονται ενημέρωση, και προσφέρεται δωρεάν, είναι το SECUNIA PSI. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί σαν σκάνερ στον υπολογιστή, προσφέρει πληροφορίες για την κατάσταση των εγκαταστημένων προγραμμάτων και εφαρμογών, και δίνει τη δυνατότητα για το κατέβασμα ενημερώσεων.

Το SECUNIA PSI είναι, λοιπόν, ένα πρόγραμμα που μπορεί να συμβάλει στην ασφάλεια κάθε υπολογιστή! Το συστήνω ανεπιφύλακτα!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it