Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Τι σημαίνει η λήξη υποστήριξης των Windows ΧΡ

0
Κάθε προϊόν Windows έχει έναν κύκλο ζωής. Ο κύκλος ζωής ξεκινά με την κυκλοφορία του προϊόντος και λήγει όταν πλέον το προϊόν δεν υποστηρίζεται. Με τη λήξη υποστήριξης αναφερόμαστε στην ημερομηνία από την οποία και έπειτα η Microsoft δεν παρέχει πλέον αυτόματα διορθωτικά προγράμματα, ενημερώσεις ή τεχνική βοήθεια μέσω διαδικτύου. Χωρίς την υποστήριξη αυτή, δεν υπάρχει η δυνατότητα λήψης ενημερώσεων ασφαλείας που μπορούν να συμβάλουν στην προστασία του υπολογιστή από επιβλαβείς ιούς, spyware, και άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες. Έτσι, στις 8 Απριλίου 2014 τερματίζεται η υποστήριξη των Windows XP, στις 11 Απριλίου 2017 των Windows Vista και στις 14 Ιανουαρίου 2020 των Windows 7. Είναι σημαντικό να έχετε εγκατεστημένο το τελευταίο service pack για κάθε έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. Αν όχι, οι ενημερώσεις θα πάψουν να λαμβάνονται από τον υπολογιστή σας πολύ πριν από τις προαναφερθείσες ημερομηνίες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ:

1. Τα συνηθισμένα antivirus και antispyware δεν είναι αρκετά για την προστασία του υπολογιστή, σε περίπτωση που η υποστήριξη της Microsoft έχει λήξει.

2.  Ο υπολογιστής μπορεί να χρησιμοποιείται offline ΜΟΝΟ, χωρίς πρόβλημα.

3.  Αν χρειάζεστε σύνδεση με το διαδίκτυο, τότε θα πρέπει είτε να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας με το κατάλληλο λειτουργικό σύστημα (Windows ή άλλο) είτε να αγοράσετε νέο υπολογιστή είτε να στραφείτε στη χρήση του λειτουργικού συστήματος Linux, που είναι δωρεάν και εφαρμόζει απόλυτα σε ένα παλιό υπολογιστή. Περισσότερα εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it