Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Γιατί πρέπει να απεγκαταστήσω το Java από τον υπολογιστή μου

0Είναι γεγονός ότι το Java μπορεί να κάνει οποιονδήποτε υπολογιστή ευάλωτο σε ιούς και άλλα κακόβουλα λογισμικά. Και αυτό είτε χρησιμοποιεί κανείς το λειτουργικό πρόγραμμα των Windows ή του Mac OS ή του Linux.

Παλαιότερα κάποιες εφαρμογές καθιστούσαν απαραίτητη την ύπαρξη του Java σε έναν υπολογιστή, ειδικά κάποιες σελίδες με παιγνίδια. Τώρα αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια προγράμματα που απαιτούν τη λειτουργία Java, εκτός σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Τι συνίσταται, λοιπόν, να κάνει ο καθένας που έχει εγκατεστημένο το Java στον υπολογιστή του; 

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να εξετάσουμε αν χρειαζόμαστε το Java για σκοπούς περιήγησης στο διαδίκτυο και λειτουργίας κάποιων συγκεκριμένων σελίδων. Αυτό μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα, αφού οι ιστοσελίδες που χρειάζονται Java για να λειτουργήσουν, το λένε.

Αν το χρειαζόμαστε για τους πιο πάνω λόγους, τότε θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εγκαταστήσουμε τη νεότερη έκδοση Java. Είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ να ελέγχουμε κάθε τόσο αν υπάρχουν νεότερες εκδόσεις. Αν κάθε έκδοση Java μπορεί να γίνει αιτία προσβολής ενός υπολογιστή, πόσο περισσότερο μπορεί να το κάνει αυτό μια παλιά έκδοση. Σήμερα, η νεότερη έκδοση του Java μπορεί να κατεβεί από εδώ:


Αν χρειαζόμαστε το Java μόνο για τη λειτουργία κάποιων προγραμμάτων, τότε μπορούμε να το απενεργοποιήσουμε από τους browsers μας, ως εξής:
  •  Κλικ στο Start.
  •  Κλικ στα Programs.
  •  Βρίσκουμε το Java και κάνουμε κλικ σε αυτό.
  •  Κλικ στο Configure Java.
  •  Κλικ στην καρτέλα Security.
  •  Ξετικάρουμε την επιλογή Enable Java Content in the Browser.
Για να αποφύγουμε την εγκατάσταση τρίτων, ανεπιθύμητων προγραμμάτων με την εγκατάσταση του Java, επαναλαμβάνουμε τα πρώτα τέσσερα βήματα, κάνουμε κλικ στην καρτέλα Advanced, βρίσκουμε την ενότητα Miscellaneous, στο τέλος της λίστας, και επιλέγουμε Suppress Sponsor Offers When Installing or Updating Java. Και ΟΚ.

Αν τώρα, δεν χρειαζόμαστε ΚΑΘΟΛΟΥ το Java, ΤΟ ΑΠΕΓΚΑΤΑΣΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ. :)

Και έχουμε ένα λόγο λιγότερο για να προσβληθούμε από οτιδήποτε κακόβουλο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο!!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Share it